Jackie Mulder

‘Thought Trails’ laat zien hoe onze hersenen werken als we onze gedachten laten dwalen, willekeurig laten schakelen tussen heden en verleden of in elkaar laten overvloeien van wazig naar haarscherp. De geest smeedt fascinerende verbindingen, blokkeert bepaalde herinneringen en vult de lege plekken op met de kracht van de verbeelding. Het stelt ons in staat om de wereld om ons heen naar eigen inzicht te manipuleren.

Door mijn beelden te deconstrueren en opnieuw te verbinden door te hechten en te plakken, ontstaat een nieuwe, complexe, gelaagde realiteit. Ik gebruik de onregelmatigheid van de draad om ermee te tekenen als een potlood dat over het beeld meandert. Ik laat de draad verbinden en scheiden als abstractie voor een leven van herinneringen, zoeken en denken. Ik gebruik verschillende technieken om delen te verbergen en te accentueren. 

In een contemplatief proces dat ontstaat door repetitief handwerk creeer ik een eigen wereld, kalmeer ik mijn geest en herstel ik wat beschadigd is. Mijn werk is letterlijk en figuurlijk ‘helend’.